středa 1. června 2011

BUCHTA MÁTOVKA v domácí pekárně
Nejbližší obchod máme asi kilometr - autem je to cobydup. Jenže jsme si dali za cíl zredukovat cesty autem a naučit se vařit z "prvopotravin". To znamená domácí chléb, pečivo slané i sladké. Domácí pekárna se tak rázem vyšvihla mezi mé favoritky - hned za pračku a lednici.

A že MÁTA roste jako divá, buchta mátovka nám teď často ráno voní k snídani.


RECEPT:
Do pekárny dáváme v následujícím pořadí:

1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
citrónová šťáva z 1 citrónu
1 hrst pokrájené máty
3/4 hrnku cukru
1/2 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva 

Zapneme program pro pečení s kypřícím práškem. Nechte si chutnat.

Žádné komentáře:

Okomentovat