středa 1. června 2011

ČIŠTĚNÍ ODPADU ekologicky
Ucpal se nám kuchyňský odpad. Krtka i hydroxid sodný jsme poslali k šípku a prověřili jeden z babských receptů. Aby bylo testování objektivní a eko postup jsme pořádně prověřili, počkali jsme na "totálku". Tedy, až odpad neodtékal vůbec:
Do odpadu jsme nasypali 1/2 šálku jedlé sody:
Sodu jsme zalili šálkem octa. Směs hned začala pěnit:
Když pěnit přestala, zalili jsme proudem horké vody z varné konvice. Z odpadu se vyvalily uvolněné kusy a vypadalo to nevábně:
Počkali jsme 5 minut a zalili studenou vodou. Odpad byl sice lepší, ale ještě to nebylo ono. Postup jsme tedy ještě jednou opakovali. Po druhém opakování byl výsledek perfektní:
Musím říct, že jsem MAXIMÁLNĚ spokojená. Celý proces byl velmi jednoduchý. Použité suroviny jsou v přírodě snadno odbouratelné. Nemusím se bát potřísnění kůže jako v případě použití hydroxidu sodného. A jako bonus jsou použité suroviny velmi levné. Po 14 dnech od prošťouchnutí odpad funguje jako víno. 

Zlaté babské recepty! 

1 komentář:

  1. Dobrý den :-) rád bych se s vámi podělil o zkušenosti s čištěním odpadů. Jedlá soda je opravdu velmi efektivní způsob čištění, to samé jako s octem a jeho vlivem na nepoddajný vodní kámen. Žena mě víceméně přinutila používat přípravky na bázi bio čistících přírodních enzymů a bakterií. Efekt se dostavil po pár dnech co se týče sifonů a odpadů a navíc jsme to zkombinovali i s dalšími bakteriemi do septiku (když už liju bio přípravek do odpadů, má smysl tím pádem i do septiku)... efekt v septiku se ukázal až za měsíc ale opravdu to ušetří času, starostí a nákladů jak hrom.

    OdpovědětVymazat